Tuesday, November 22, 2011

Brader Pasar Malam

sepetang riuh suasana di pasar malam.
se'ekor' peniaga bermuka tembok mengusik gadis² yang melintas di depan gerai².
lagaknya seperti tidak pernah seumur hidupnya terjumpa kaum hawa.

mamat gatal: hai adik. cantiknya pakai baju merah. nampak lagi comel!

adik baju merah: hehehe..*tersipu² malu*..jambu ni sekilo berapa bang?

mamat gatal: yang tu 8 hengget je dik. adik minggu depan datang nak pakai baju warna apa? nak ikot! boleh matching² kaler kita. *wink2*

adik baju merah: hehe..ntahla..tak tau lagi..bagi jambu ni sekilo ye bang.

mamat gatal: bolehhh..nah. terima kasih ye adik manis. nanti datang lagiiii..

adik baju merah: ok..hikhik..

hape kejadah?? 

mamat gatal: ui, awek jersey no 9 tu. mehla singgah gerai ni. nak pegi maen bola kat mana lepas ni? nak ikot! tak dapat maen bola, dapat tengok awak maen pun jadi lah. *wink²*

awek jersey no 9: maen bola kejadah ko kejap² lagi dah nak maghrib ni? 
tak reti² nak pegi masjid ke? ni oren ni masam ke manis nih???

mamat gatal: errr..manis dik..semua manis..manis macam adikla..*dan lagi tuh*

awek jersey no 9: huh da hagak dah. terima kasihlah, tapi orang nak oren yang masam la.  k,bye.
*berlalu pergi dengan coolnya* 

keh keh keh..

Sunday, November 13, 2011

Blaming the last minute notice or the last minute work?


hey, nape baru nak email ni? hari ni dah 13 November kot!
ini yang rasa nak put all the blame on the last minute notice ni,
tapi bila melihatkan keadaan semasa aku sekarang ni
yang sedang dengan riang rianya menonton astro macam orang takde keje,
maybe it is better to use my rights to remain silent now. 

=3


"screwed."

Saturday, November 5, 2011

911

5 days in a row.
sitting perfectly still, not doing anything.

i had better days.

maybe it's time to get help.

Tuesday, November 1, 2011