Friday, December 23, 2011

Kasut dan Perempuan umpama bff's.

I ada banyak kasut. seriously.
kasut² yang I beli pastu entah bila nak pakai, sangat banyak.
I bukan tanak pakai, tapi jarang ada occasion yang sesuai.
tapi tangan gatal jugak nak membeli sebab ikot nafsu syaiton. biasalah.
I rasa kalau beli banyak² penuh almari asalkan pakai tu takpe lagi.
macam housemate I tu, kasut dia lagi la banyak gila dah boleh bukak kedai.
tapi pada I asalkan pakai then itu bergaya namanya, bukan pembaziran.
problem I ni, I beli² pastu I tak tahu bila nak pakai.
dah tahu macam tu pun nanti pergi shopping, beli lagi!
pekejadah??
T_________T

mungkin I patut amik gambar² kasut I yang berkulat banyak² ni,
then letak dalam handbag, kat wallpaper handset dan etc.
supaya pasni takkan berlaku lagi acara membuat jeruk kasut kat rumah.
sekian.

membazir itu amalan setan.

chiefsetan,
eipslengerz

I malas nak sabotaj frenship I dengan Megan Fox, tu je.

haihhhh..
hah, kalo da mula entry dengan keluhan panjang tu pempaham jela.
ari ni nak guna aku kau lak. penggunaan i-u boleh guna time mood ok jek.

ok tengok sini.
boipren kawan aku ni, masa aku jumpa dia, dia besar! serious.
nak kata gemok gila tu takla jugak, tapi besar la. plus dia tinggi.
pastu 2,3 ari lepas aku jumpa dia, dia da kurus la weyh!
aku tanya member aku, balak ko ni da turun berapa kilo?
"dalam 8,9 kilo kot". jawapan yang mampu buat aku terkedu.
balak dia tu boleh tahan besar pastu hilang 8 kilo boleh kurus macam tu?
pergh! besar gile efek hilang 8 kilo rupanya. aku imagine 8 kilo tu sikit je tau.
then aku tringat member aku yang kurus sebab putus cinta dulu. eheh.
dia pun masa tu susut 6 kilo rasanya. lari jugakla size baju. dasat.
lagi 1, ada kawan aku yang try product herbalife hari tu,
tak sampai sebulan pun dia turun 13 kilo kalau tak silap aku. dafuq?
senang betol bunyinya bila tengok diorang ni hilang lemak² tepu tu.
cumanya dia ni memang sangat besar la, hilang 13 kilo tu macam tak beza mana.
still, it's 13 kilo's gone in seconds. eceh, hiperbola.

tapi apsal sume orang turun 6,8 kilo tu macam simple gila jek gayanya??
aku putus cinta, putus kepala sume pun samaaaa jek beratnya!
waaahahahaha. cis.

tapi macam mana agaknya rupa aku kalau aku hilang 8,9 kilo ek?


ada abs tros siap²? awwww..*melampau gila imaginasi*
tapi ini la yang malas nak kurus ni, hot sangat pulak karang.
nanti bergado dengan si Megan tu sebab kacau 'periuk nasi' dia.
eh, atau mungkin kami dari besfren boleh jadi kapel pulak ke?
sudahhhh..join dia jadi lesbo pulak dah. nyumm!! lagi parah.

=P

p/s:
ingat nak cari basikal la sbijik, petang² boleh pecah lemak ronda² ye tak?

Wednesday, December 21, 2011

Protes lebey nampak!

I tak tahan tengok oyo duk tanak berenggang ngan luggage I.
finally I bagitahu jugak dekat dia yang dia tak boleh ikot pegi labuan.
5 minit lepas tu I dengar bekas pasir tempat dia membuang da terbalik.
habis tumpah keluar semua isi² dalam bekas. eew.
dah 1 rumah I terpaksa mop. tak memasal tambah keje.
elok kejap I baru nak duduk sambung maen fesbuk,
I dengar dia bising² panggil I pergi dapur.
nice, dia boleh membuang atas lantai kat dapur pulak.
lepas I sampai je, dia tros blah ngan muka toye. cis. sengaja!
I pun mopppp lagi 1 round, kali ni mop dapur pulak.

ni ikot perangai sape tunjuk² protes macam ini ni??
ok jangan jawab!

menyesal pulak bagitau awal² yang dia tak boleh ikot.
ada 2 hari lagi ni sebelum nak bertolak.
entah apa la pulak gaya dia nak tunjuk protes besok.
I malas nak lecture² ni, karang lagi terok dia tunjuk protes.
standby jelaaa...

T________T

Malas betol nak packing² ni.

25hb ni I ada wedding nak di attend kat perak.
(baju kaler merah belum beli! *tema ialah merah ye*)
26hb pulak I da nak gerak ke labuan, flight lepas subuh.
can't really say i'm excited sebab honestly, labuan tu apa jek yang ada?
unless I dapat panjang sikit langkah ke K.Kinabalu baru ye syok bercuti namanya.

and since sekarang ni musim hujan,
I decide untuk do the laundries an start packing a bit early.
sebab I risau if I buat last minute laundry and packing macam I biasa buat tu,
alamatnya memang I akan tinggalkan bilik I dalam keadaan paling huru hara.

so I da pack up a few stuff.
akan stay selama 10 hari je kat sana so I tak bercadang nak bawak banyak.
actually bila da set tanak bawak banyak, lagi susah nak packing rupanya.
sebab I ada habit kalau boleh nak punggah bawak semua. =.='
baek bawak lebih daripada nanti tak cukup pulak la kononnyaaa.
tapi kalo bawak sampai 2 beg, ada yang ingat I nak pergi oversea pulak karang.

so macam mana ni?
beg tak boleh lebih 7 kilo and shud have some space left. why?
sebab I yakin bila I balik dari sana, akan ada pertambahan barang dari sana. heh.
I pun da lost count berapa kali dah I punggah keluar masuk baju² I ni.
tak boleh bawak banyak tapi risau kalau tak cukup baju pulak nanti. hmm.
sedang I kehulu kehilir punggah barang keluar masuk beg,
tetibe I tengok da ada extra passanger pulak dalam beg I.


oyo ni tau tak yang he weighs about 3.5 kg?
I nak manage baju I bagi ngam tak lebey dari 7kg pun dari semalam tak siap.
ini kan pulak minus 3.5 kg, meaning only half jek ruang yang tinggal.
apa jek yang I boley bawak ke labuan kalo macam tu?
bring oyo instead of my makeups and my preeeetty outfits?
eh, dis is cannotttttttt!!!

hadoi, macam mana nak cakap dengan budak kecik ni.
karang merajok, mula la nak kacau I tido malam².
biarlah dulu, hari ni baru hari rabu. hari sabtu baru nak bertolak.
mana tau sementara tu dia berubah fikiran tak jadi nak ikot pulak ke.

=)

Tuesday, December 20, 2011

FAT is very harsh word.

every meal is like supper to me these days.
I finish my food and I went straight to bed right after that.
=.="

kalau sebulan lagi I troskan hidup I macam ni,
looks like 'FAT' is no longer 'a very harsh word' to me.
coz here comes......'OBESITY'.

gosh I really hate what these food did to me.
especially after I have loved them so much!

T_____________________T

p/s:
ada sesape nak derma 1 set premium beautiful kat I tak?
(>_<)

ihateyoufood,
eipslengerz

Friday, December 16, 2011

Total Eclipse

Once upon a time I was falling in love,
now I'm only falling apart.
There's nothing I can do,
a total eclipse of the heart.

Once upon a time there was light in my life,
but now there's only love in the dark.
Nothing I can say,
a total eclipse of the heart.

Total Eclipse of the Heart by Bonnie Tyler

Saturday, December 10, 2011

Malam Gerhana

meriahnya suasana di dataran.
angin malam lebih kencang daripada biasa.
kanak² kecil ligat bermain berkejaran.
macik pacik seronoknya dapat teman bersembang.
buih belon yang ditiup semakin banyak berterbangan.
orang ramai mulai penuh sesak datang melihat gerhana.
kedengaran riuhnya suara gurau senda gelak ketawa. 

aku hilang dalam ramai.
aku hilang dalam kedamaian.
buat seketika aku leka.
buat seketika aku bebas.
besarnya kuasa tuhan.

hatiyangtulusnyabersyukur,
eipslengerz

This is just who I am

I'm selfish, impatient and a little insecure. 
I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. 
But if you can't handle me at my worst, 
then you sure as hell don't deserve me at my best.

mmuahhx,
eipslengerz

Friday, December 9, 2011

Lirik Lagu Ombak Rindu – Hafiz/Adira

Aku.Tetap.Aku â„¢

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

pesanan penaja (>_<):
aku tak rasa movie dia best sangat pun sebenarnya.
sebab movie dia langsung tak setanding dengan novel asal.
tapi lirik ost dia mampu buat aku sayu. tsk tsk tsk.
well done.

xoxo,
eipslengerz

I'm just saying.

I miss you.
it's not like I am ever gonna try to win you back.
I'm just saying that I miss you.
and it's not like I am hoping that you would miss me too.
I'm just saying that I miss you.
like hell I miss you.

godtakecareofhimpliz,
eipslengerz

Pagi yang mulia?


I datang nak hantar report tahu?
Nape I boleh stuck dalam islamic talk ni pulak nih?
Report I ni apa cerita?
Semalam sv I suruh datang ofis dia pukul 8 pagi untuk submit report.
I datang pagi ni, dia kata nak jumpa dekat dewan 3 pulak.
Alih² bila i datang sini, dia suruh I replace tempat dia rupanya.
I pulak yang kena dengar ceramah ni tak pasal².
Sv I mana? Sedang bersuka ria breakfast nasi lemak agaknya.
Kasar betol tau bergurau macam ni.
I pun nak breakfast kat mamak jugak!
Terbayang roti canai lazat kat parit bengkok.
Ah, terliur la pulak. Cis! Cis!

taksuketaksuketaksuke,
eipslengerz

Thursday, December 8, 2011

Hey guwa serious ni tahu?!

Nyatakan 5 keperluan hidup anda, dan senaraikan mengikut kepentingan.

1. tdo
2. tdo
3. tdo
4. makan
5. shopping

Nampak tak betapa pentingnya tdo guwa? 
Dah skarang ni guwa nk sambung tdo. 
Lu orang bolehlah sila pergi maen jauh² sana.
k,bye.


guwayangtaksukediganggutdo,
eipslengerz.

Tuesday, December 6, 2011

I'm Back

hmm, baru aku perasan aku up 4 post jek bulan lepas.
i was awfully busy and i apologize for that.

well finally,
siap jugak aku modify tema baru untuk blog ni.
lama gila aku biar jek terbengkalai camtu jek.
dahla huduh, tak terurus pulak tu. maap.
ini pun aku kehabisan idea sebenarnya.
but as long as it fits with the idea of having it white in colour this time.
plus aku dah buat header baru, so i guess i'm all good for now.
asalkan mata aku tak sakit sangat nak pandang, shud be fine.
mata korang yang laen sakit, hape aku pedulik. wek! huhu.

so i'm back, for how long akan free camni, tak tau lagi.
but so far, presentation (kolokium) dah setel and aku agak free skarang.
komen panel: "good work progress"
komen supervisor: "i'm impressed"
fuh! alhamdulillah.
tuhan je yang tahu betapa lega and bersyukurnya aku.
so sekarang aku boleh berehat dengan hati yang tenang.
(gaya macam da setel master, HAHA)
no, no, no.
it was my first time having to present in front of the panels sbenarnya,
so that's why i ada exaggerate a bit la.
gaya macam hidup dan mati punya isu.
dah setel present pun lega tu gaya macam baru lepas azab kubur.
takdelah, ini baru the beginning je sebenarnya.
lots more to go.
in fact, this week je ada 1 lagi report nak dihantar sebenarnya.
tapi dah dengan sengajanya dibuat lupa sebab tengah mood bersenang lenang^^.
*hey, malam karang harus struggle siapkan!*
its just that i'm so glad that my 1st presentation went well, 
and i'm happy that now i dah ada free time semula, 
siap boleh post up entry kat blog lagi.
semoga next week duit scholar dah masuk,
barulah heaven cenggini! thehee~

ok tu sahaja yang nak di update untuk kali ni.
don't worry, you guys will be seeing me more after this.
orang tengah 'free' la katakan.
 >.<

theonewiththehappyface,
eipslengerz

Tuesday, November 22, 2011

Brader Pasar Malam

sepetang riuh suasana di pasar malam.
se'ekor' peniaga bermuka tembok mengusik gadis² yang melintas di depan gerai².
lagaknya seperti tidak pernah seumur hidupnya terjumpa kaum hawa.

mamat gatal: hai adik. cantiknya pakai baju merah. nampak lagi comel!

adik baju merah: hehehe..*tersipu² malu*..jambu ni sekilo berapa bang?

mamat gatal: yang tu 8 hengget je dik. adik minggu depan datang nak pakai baju warna apa? nak ikot! boleh matching² kaler kita. *wink2*

adik baju merah: hehe..ntahla..tak tau lagi..bagi jambu ni sekilo ye bang.

mamat gatal: bolehhh..nah. terima kasih ye adik manis. nanti datang lagiiii..

adik baju merah: ok..hikhik..

hape kejadah?? 

mamat gatal: ui, awek jersey no 9 tu. mehla singgah gerai ni. nak pegi maen bola kat mana lepas ni? nak ikot! tak dapat maen bola, dapat tengok awak maen pun jadi lah. *wink²*

awek jersey no 9: maen bola kejadah ko kejap² lagi dah nak maghrib ni? 
tak reti² nak pegi masjid ke? ni oren ni masam ke manis nih???

mamat gatal: errr..manis dik..semua manis..manis macam adikla..*dan lagi tuh*

awek jersey no 9: huh da hagak dah. terima kasihlah, tapi orang nak oren yang masam la.  k,bye.
*berlalu pergi dengan coolnya* 

keh keh keh..

Sunday, November 13, 2011

Blaming the last minute notice or the last minute work?


hey, nape baru nak email ni? hari ni dah 13 November kot!
ini yang rasa nak put all the blame on the last minute notice ni,
tapi bila melihatkan keadaan semasa aku sekarang ni
yang sedang dengan riang rianya menonton astro macam orang takde keje,
maybe it is better to use my rights to remain silent now. 

=3


"screwed."

Saturday, November 5, 2011

911

5 days in a row.
sitting perfectly still, not doing anything.

i had better days.

maybe it's time to get help.

Tuesday, November 1, 2011

Sunday, October 30, 2011

Amazing Online Quiz!

Got the link from a friend's blog and here's my result!

Your view on yourself:
Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:
You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

Your views on education
You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:
You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:
You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.

anyone else interested in trying this online quiz, just click on the link below.
http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx

Friday, October 28, 2011

Baru nak nampak cahaya

Masuk lusa dah 30hb oktober. genap sebulan aku pindah masuk rumah baru. serba takde. takde tv, takde peti ais, takde mesin basuh, takde internet, and even katil pun takde. pakej lengkap hidup serba daif. gila bukan takat bosan lagi dah, tapi rasa ketinggalannya bila dah terputus dengan dunia luar macam ni. bukak facebook tengok semua orang dah ada cerita baru itu ini, aku sorang tercengang baca semua berita. baru hari ni dapat pasang brodben. baru hari ni dapat follow balik semua story and updates. and baru hari ni nak mula balik buat keje yang da sebulan berabuk tuh. =.="

esok budak UTHM konvo. aku entah dapat datang ke tak. kalau esok kena OT, memang kirim salam jela kot. lewat sikit baru aku join karok 2,3 lagu. sesi bergambar memang awal lagi aku da miss. haih. tapi takpelah, nih dah ada brodben nih, dengan lusa aku pun da resign keje, nanti aku catch up la balik apa yang patut. insyaAllah. cumanya dengan brodben yang perangai macam cilake asyik nak disconnect ni, memang 8 tahun jugak la baru aku dapat update semua cerita kot. wuwuwuuu...sabau jelaaaaaaa...

p/s: gila lama dah tak pegi maen belon kat dataran, rindu plak. padahal dataran tu jalan kaki pun sampai dah skang nih. sebelah umah jek kot. ces.


Thursday, September 22, 2011

Stress la gila!

1. stress kerja banyak lagi belum siap dengan masa dah suntuk.
2. stress cari rumah sewa yang murah tapi nak cepat.
3. stress nak bayar bil yang dah banyak tertunggak dan makin banyak pulak!
4. stress nak baiki kereta yang dah merengek mengade nak mampos.
5. stress nak bayar hutang yang dah pusing habis keliling pinggang.
6. stress tak boleh shopping sesuke hati mak bapak aku gaya macam aku kaya gila.

stress lah asyik tade duit cenggini!

nampaknya aku kena jugak cari kerja part time secepat mungkin. noktah.

Monday, September 19, 2011

There is no refund.

"Imagine there is a bank account that credits your account each morning with $86400. It carries over no balance from day to day. Every evening, the bank deletes whatever part of the balance you failed to use during the day. What would you do? Draw out every cents of course? Each of us has such a bank. Its name is TIME. Every morning it credits you with 86400 seconds. Every night, it writes off as lost, whatever of these you have failed to invest to a good purpose. It carries over no balance. It allows no overdraft. Each day it opens a new account for you. Each night it burns the remains of the day. If you fail to use the day's deposit, the loss is yours. There is no drawing against 'tomorrow'. You must live in the present of today's deposit. Invest it so as to get from it the utmost in health, happiness and success. The clock is running. Make the most of today."

credits : Hanis Zalikha

Kau memang asshole.

masa kau nak beriya kau cari aku tanak lepas.
suddenly esok pagi kau bangun and tetibe rasa
"maybe i should get back to my old life"

pastu kau hilang macam tu jek.
pastu kau blah tros senyap macam tu jek.

macam kita tak pernah kawan.
macam kita tak pernah rapat.
macam kita tak pernah mesra.
macam kita tak pernah ada apa²!!

bullshit.

orang macam kau memang mati lagi bagus.
dasar pentingkan bahagia diri snirik jek.

huh.
i should have known.


stupid me.
T______T

Monday, September 5, 2011

Raya dah tamat

cuti raya dah abis. *meraung dalam hati*
skang da kembali semula ke ofis da pun.
masih lagi mood nak bercuti dan makan² bersama family sebenarnya.
*sighh~~*

rasa tak puas ok cuti raya kali ni.
langsung tak sempat nak ke mana sangat pun dengan family.
biasanya sempat jugaklah berpicnic mandi sungai ramai² segala.
skarang belum ada mood lagi nak update stories dan gambar² masa raya.
jiwa belum betol² boleh terima lagi yang aku da kena mula keje semula. =.="

ayid ; da pandai wat muka sengal da skang.

*nampaknya, aku homesick*
T______T

Wednesday, August 17, 2011

:: Meet Jade ::


rumors were saying that she apparently killed herself 3 days after making this video.
what has really happened to her, nobody knows.

we all know that was it for real that this girl has committed suicide is not the issue.
maybe she was just showing what bullying does by using herself as an example.
but what she was trying to show to us is the thing that really matters.
she's inspired many teenagers that bullying is not okay.
so stop questioning if the video is just fake or for real.
start looking at the big picture - stop the bullying trends.
everyone deserves a chance to live. happily.

xoxo, 
eip

Tuesday, August 16, 2011

Fresh and New

"To start a new life, you need to let go of the past and start thinking bout the future."


in future, my ambition is to be happy..

Monday, August 15, 2011

Saturday, August 13, 2011

Happy Birthday Prek~

- August 6th, 2011 - 


with ♥,

eip

Tips untuk kuruskan badan secara mendadak:


aku tengok kebanyakan kawan aku, tetibe jek diorang jadi kurus gila.
ramai oke yang macam ni. da jadi macam trend pulak.
bila ditanya "kenapa ko makin kurus weh?!! gile cun siot ko skang!"
dan jawapannya ialah : "aku baru lepas putus cinta."
tetttt..*sentap jantung mak dengar*

paling tak tahan, muka sesekor innocent jek bagi jawapan.
T_______T

aku nak try jugaklah. boleh?
jangan lepas putus cinta aku makin gemok pulak sudah.
aku pun dah tak tau dah mana lagi aku nak install lemak berlebihan aku nih. grrr.



Friday, August 12, 2011

Girlfriends are forever~

Pernah tak rasa macam loser gila? pernah? pernah rasa macam "bodohnya kau ni, orang cakap langsung tak nak dengar. apa nak jadi dengan kau ni?!" pernah ke? ha, itulah yang aku rasa sekarang. terang lagi bersuluh apa yang aku buat sekarang ni salah dan akan datangkan sakit kat diri sendiri. abis sume kawan² rapat aku terpaksa dengar kerisauan dan gundah gulana hati aku ni kononnya. Tapi bila diorang nasihat kat aku pasal apa yang aku patut buat untuk kebaikan aku, ada aku ikot? ada ke?? penat orang perah otak pikir untuk aku, alih² aku cenggitu lah jugak. grrrr..*lempang diri sendiri sampai pengsan!*

i know deeply where this is going *which i'm not gonna like the ending of it* but yet still, i'm effing doing it. takdelah aku makin² buat, tapi tak jugak aku stop. GILA. aku tau kawan² aku pun da mula geleng² kepala tengok aku. Aku tau diorang risau dan aku tau diorang tensen tengok aku tak dengar cakap. aku mintak maap sangat². bukan aku taknak buat macam korang suggest aku buat, tapi aku tak mampu. i have never felt like this before, so do understand that this is going to take some while for me to let go. and i know that i can never expect people to exactly understand how i feel. Tapi aku tetap berharap korang boleh sentiasa keep on bagi je nasihat kat aku sambil aku amik masa untuk gain the courage to do the right thing and move on. even aku ni belum tentu ikot sebijik² nasihat korang, aku tetap perlukan nasihat² dan beringat² dari korang supaya at least aku tak terlepas pergi lebih jauh dari sekarang ni. seriously, aku bersyukur sangat aku ada korang. aku harap even aku buat keputusan yang salah and end up tersungkur tepi jalan esok² pun, korang still akan ada dengan aku, support aku bangun semula. knowing that you girls will always be there having my back dah cukup untuk buat aku mampu tido lena malam². semoga korang mampu sentiasa bersabar dengan kerenah aku yang boleh buat korang migrain ni. aku sayang korang!. thangs sebab sentiasa amik berat dengan aku, jaga aku, and ajar aku macam², even aku ni sometimes boleh tahan jugak bikin korang geram. ;b 


thangs girls~ *sabar jela ngan aku yeh, hugs*

Proton Lekir



nak kereta ni please, please, pleaseeeeeee..
tak kesahlah kaler putih atau kuning, mana² pun boleh!
sumpah cantek. eh, gila lah!
*melting*

=)

Wednesday, August 10, 2011

Remember us and all we used to be

"It's all false love and affection. You don't want me. You just like the attention. 
Yes it's all false love and affection. You don't like me. You just want the attention."

I'm not your toy , La Roux.



Thursday, August 4, 2011

"Someone Like You"


I heard
That you're settled down
That you
Found a girl
And you're
Married now

I heard
That your dreams came true.
Guess she gave you things
I didn't give to you

Old friend
Why are you so shy?
Ain't like you to hold back
Or hide from the light

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me", I begged
"I'll remember", you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead."
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead,
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday
It was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise
Of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me", I begged
"I'll remember", you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known
How bittersweet this would taste?

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me", I begged
"I'll remember", you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"

Never mind
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me", I begged
"I'll remember", you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"

Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead

Tuesday, August 2, 2011

Maen Belon Buih di Dataran Penggaram

Trip ke china hari tu pun aku belum sempat story in detail.
baru upload gambar semata-mata, tu pun tak semua.
nak kata tak punyai masa pun tak jugak, cuma mungkin aku malas.
malas nak ulang lagi story yang tah dah berapa puluh kali aku jawab dekat orang.
plus, aku rasa gambar pun da cukup banyak menceritakan situasi kejadian kan?
kira ok la tu. asal cukup syarat, da boleh skip next story pulak rasanya.
nantilah bila aku da datang rajin aku, aku bagi full story how's life in Beijing is.

**********************************
meanwhile, next is:
aktiviti bermain belon buih di dataran penggaram sambil usha orang ramai.












skarang memang style kalau upload gambar nak sebesar tidak.
baru puas nak tengok kononnya. ceh.

=)

Monday, July 25, 2011

Beijing Part 1

Great Wall

 Beijing University

Summer Palace

Tsinghua University

Silk Street

Tiananmen Square

 Forbidden City

 Minzuyuan Hotel - Room 738

 My last meal in Beijing

=)