Wednesday, March 30, 2011

eff.


OH, RASA NAK NANGIS!!!! T_T

Update basi dari KL.

ok, ni entry da basi sebenarnya.
minggu lepas aku ada cakap aku turun KL kan?
well ni ada sedikit updates sepanjang aku ada kat KL ari tu.
duk busy² last week, aku tros tak ingat nak upload.

so mari zaassss!! kte layankan.

mula² sekali ialah gambar aku batak 1st time turun kat
TERMINAL BERSEPADU SELATAN.
biasanya aku turun Bukit Jalil yang sesak gile tuh.
kali ni turun sini, fuh!  macam airport la siot!

 ni aku masih atas bas, terkesima aku tengok siap escalator bagai nih.

 ni aku da atas escalator. tengok bas² parking teratur, kagum dah nih.

ni aku da dalam terminal. pergh! paling kagum lah!
ko tengok tu siap ada guard jaga kat escalator turun tempat bas.
da macam style kat airport sungguh lah.
kaunter sangat banyak dan siap ada board pamer status bas.
hish, memang aku kagum lah! lega da tak kena susah² macam dulu tuh.
ok so ini gambar masa aku mula² sampai.
masa ni dalam kul 11 malam rasanya. hari khamis.
balik umah tros lelap. zzzzzzzzzzzz.
mula² tu aku nak berjaga tunggu abg nik aku sampai dari kemaman.
(sebenarnya nak tunggu anak dia si comel yayid tu jek, HAHA)
tapi aku mengantok sangat tak tahan, esoknya baru aku nampak yayid.

pagi esoknya (jumaat) kami pegi usha kereta satria 2ndhand untuk aku.
tapi malangnya kete² tu bekas eksiden, so balik tangan kosong jek. T_T
eh, mana ada tangan kosong.
ada jugakla isi sikit.

nah slurpee penghilang dahaga. hoho.

then petang kami ke IKEA.
akak ipar aku nak cari pagar budak untuk letak kat pintu dapur umah dia.
sebab yayid skarang da pandai merangkak. pantas pula tuh.
maka adalah sangat bahaya bila dia mula memasuki area dapur.
sila bayangkan kuali dengan minyak panas, pisau tajam², hah seram kan?

maka ini adalah yayid yang dieksperimenkan dengan pagar. HAHA.
cukup tinggi untuk dia berpaut dan tidak pula memanjat da kira ok lah tu.

then alang² da dekat IKEA,
ktorang pegi jalan² tengok barang² lain lak.
sambil² tu aku ditugaskan untuk tengokkan yayid.
naseb baeklah yayid ni kategori budak baek², senang dijaga.
kalo stok² nangis meraung guling² dalam kedai tuh,
memang aku blah jek jalan dan tak mengaku anak buah dah.
keji tak? HAHA.

 so ini dia yayid didudukkan dalam troli. baek jek.

 ok dia da mula mengganas nak amik dompet aku.

 ko tengok tu muka bahagia da dapat dompet!
siap posing ayu peluk² dompet lak dia ni. hish.

 haaa,da mula nak menggeledah. haip!

 ok muka toye setelah dompet telah dirampas semula.
"awak tu lelaki, mana boleh ada dompet lah. wek!" aku siap ceramah sikit.


da bosan duk kat belakang, nak jadi pilot pulak.


mula² tu baek lagi paut kat troli pandang ke depan jek.

 pastu nah kau, dah mula menggodek barang² dah.
takkan nak amik barang² keluarkan dari troli lak kan? =.='
maka dibiarkan jek dia berjalan² dalam troli godek sepuas ati.
 setakat dia nak kuis² plastik karpet tu, apadahal.

tapi siyes ko memang da bestlah yayid.
sikit pun tak nangis, merengek pun tidak.
gelak ketawa jek yang banyak. aku tumpang gelak skali.
kalo anak aku macam ni kan bagus, tak susah nak bawak jalan.

then da puas round² pilih barang,
kami pun pegila melantak kat cafe IKEA yang ada meatball sedap tuh.

nah aku kasik tempek gambar kasik korang leleh² air liur sikit.

ini ialah makanan 3 orang. eh, 3 dan setengah. lupa lak dak kecik tuh.
lepas tu aku amik komuter balik rumah while abang aku ke rumah akak ipar dia.
aku memang suke malam² naek komuter round². night view is d best. =)

esoknya (sabtu) aku da mula busy ke melaka nak kutip adik aku.
dia da last day study kat uitm. course asasi tesl. 2 sem jek.
ahad pulak aku pegi jumpa anak angkat mak aku (abg jaman)
lepas makan² nasi briyani, tros ke terminal airport bersepadu selatan.
lepas maghrib macam tu aku pun sampai la kat batu pahat.
isnin da kembali semula 'bekerja sambil belajar' seperti biasa di UTHM. 
UTHM - dengan hikmah kita meneroka. oh crap.

itu sahaja. chow~

Mari selongkar beg saya.

so entry kali ini adalah khas untuk melunaskan hutang tag,
di mana aku telah ditag oleh cik REEN dalam entry INI.
excited nak buat entry yang ditag kali ni sebab nampak macam best! =)

ok, so dah nama pun 'mari selongkar beg saya'.
jadi hari ini aku nak tonggeng barang² dalam beg aku kasik korang tengok.

tapi kalo nak diikotkan syarat sebenar,
aku sepatutnya kena pamerkan barang² dalam handbag aku.
memandangkan aku still student dan pula berimej rawkers yang true, (HAHA)
maka aku takde handbag² ayu dan berjenama. =.=" (btol ke aku ni pompuan?)
tapi tunggu dulu! aku ada pakai beg lain la! jeng3..--->nah beg sekolah! wee~ 
alah, asalkan tu beg yg aku buat isi barang pikul sana sini, sama la tu kan?
jangan risau, beg aku bukanlah beg tarik berjenama swan berwarna pink.
kalo aku pakai beg swan tuh, jangan haraplah aku nak tayang kat korang!

so marilah kita mulakan sesi menyelongkar beg saya.

asalnya macam malu² nak tonggeng semua keluar.


tapi lepas tu tonggeng jugak secara paksa kasik semua berguling² riang.


so ini ialah kategori A
terdiri daripada bekalan ubat (selalu sakit kepala), 
tisu basah (untuk buang makeup/ freshen up), 
sanitizer (say NO to kuman degil), 
dan extra pantyliner (jangan tanya untuk apa!)


ini pula ialah kategori B.
terdiri daripada student card, alat² tulis, 
notebook kecik, stapler dan index sticker. 
(skarang sedang musim busy dengan literature review
sebab tu aku terpaksa kehulu kehilir dengan semua 'mainan' ni.
sudah tentu sangatlah tidak mungkin sebab aku saje rajin. =.=")


dan ini pula ialah kategori C.
terdiri daripada barang² wajib bawak iaitu 
henset sony-e. (da half gila da henset ni, sian dia)
 mp3 sony (owh ku tak mungkin mampu hidup tanpamu syg, muah²!!)
hardisc samsung (semua barang² keje dalam ni, jangan ko wat main!)
bluetooth device (penting untuk transfer gambar dari enset ke laptop)
dan juga sun glasses (ntah brand apa. ole² akak aku bagi dari trip ke paris)


dan akhir sekali ialah total barang² yang ada dalam beg aku.
 penat la jugak nak ajar baris elok² untuk sesi bergambar bersama² nih.

sebenarnya ada lagi 2 barang yang biasanya ada dalam beg nih.
dompet dan juga kunci rumah. (yang paling penting plak tuh.)
tapi memandangkan tadi masa sesi terjah, dia tak duk dalam beg,
so kira naseblah kau tak dapat jadik feymes masuk blog. HAHA.
sape suh pegi merayap sangat. padan muka.
(tadi aku bawak pegi kedai makan lepas tu balik umah, letak rata² =.=")
dan kalo korang perasan, dalam beg aku langsung takde barang makeup.
rawkers true la katakan. (lipbalm da cepat² sorok dalam poket) HAHA.

so well done everiwan!
skarang semua sila kembali semula ke dalam beg.
kang kalo ada yang hilang, boleh la dapat tengok aku sawan jap. T_T

sekian.


p/s: mekasey la tag saya ye cik reen. 
p/p/s: aku tag semua orang yang baca. tinggal la link kasik aku usha. =)

Tuesday, March 29, 2011

Macam mana la tak debab???!!!

dayah: ey, ko pehal aku tengok asyik nak makan jek skang ni??!!

jena: oi, ko kuat makan ar skang!!!

aku: =.="


skang kul 11 malam.
dan aku sangat lapar.

ye, aku asyik lapar jek skang. 
pehal ntah.

Monday, March 28, 2011

Aku benci jadi eip.

sejak dua menjak ni,
aku asyik rasa tak best jek.
aku pun tak tau kenapa lately aku asyik rasa macam ni.

dari aku kecik,
aku memang manje ngan orang tua aku.
tapi even aku manje, aku sangat berdikari.
masa umur aku baru masuk darjah 4,
aku da pandai uruskan semuanya snirik.
aku da pandai kemas bilik.
aku da pandai basuh baju.
aku da pandai lipat baju.
aku da pandai gosok baju skolah.
aku da pandai masak nasi.
aku da pandai basuh kereta.
aku da pandai hidang makanan atas meja.
aku da pandai wat breakfast in bed untuk mak.
time ni mak aku selalu sakit.
dan yang ni memang yang aku paling bangga.
tiap² hari aku akan bangun awal pagi,
pastu wat ikan bakar yang balut pakai daun pisang tuh,
then aku celur sayur sikit, buh sos,
bawak ke bilik mak aku and kejut dia makan pagi.
aku buat tiap² hari tak pernah miss.
skang mak aku siap cerita benda ni kat anak buah aku.
siyes aku rasa bangga bila budak tu datang tanya aku.
sebab benda² ni aku rasa adik aku tak penah lalu,
even abang yang tua 2 tahun dari aku tu pun tak penah lalu.
aku rasa aku cepat matang dari yang laen² masa tu.
aku rasa pencapaian aku macam yang paling jauh la time tu.
so sememangnya aku rasa agak bangga dengan diri aku.
then bila aku makin membesar,
makin banyak benda yang aku uruskan sendiri.
result upsr aku pun bagus walaupun aku tak penah pergi tuition.
sekolah agama pergi 3 tahun jek, tapi aku takde masalah mengaji.
(cuma pengetahuan agama aku tak sehebat budak² lain la. jahil sikit.)
benda² ni buat aku rasa aku cepat dari budak² yang lain.
benda ni bawak sampaila aku masuk asrama,
time tu aku rasa menyampah jek tengok budak² yang kuat menangis.
kena basuh baju snirik pun nak nangis, homesick sikit pun nak nangis.
seriously, kecik² dulu aku sangat tough tang benda² ni.
(bukanla bermakna aku tak penah nangis, aku pun anak manja gak. heh.)
tapi aku mampu bangga sebab orang tua aku tak susah benda macam ni.
aku tak penah komplen kalo orang tua aku tak dapat datang melawat.
aku tak penah komplen kalo aku kena balik rumah sendiri naek bas.
aku tak penah komplen kalo orang tua aku tak dapat datang majlis.
sampai tahap orang tua aku kadang² amik mudah benda² pasal aku.
sebab diorang tahu macam² mana pun aku boleh survive buat sendiri.
sampai kadang² aku rasa diabaikan pun ada, tapi aku da biasa.

tapi tu semua kisah aku masa kecik.
skarang umur aku da nak masuk 24.
sejajar ngan umur aku yang meningkat,
dan nak diikotkan dengan pencapaian² aku yang sebelum ni,
mesti korang pikir aku da membesar jadi anak mithali kan?
heh, jawapannya TAK. jauh sekali.
memang makin hari aku makin matang dan berdikari,
tapi bezanya sekarang ni,
aku tak lagi mampu rasa bangga dengan diri aku.
makin jauh langkah aku, makin banyak mistake aku buat.
bila aku pikir² balik, result aku makin hari makin trok.
perangai aku makin hari makin dasyat.
aku sebenarnya semakin tak pandai jaga diri.
and i've done so many things in life that i'm not proud of.
i can't even look in the mirror and like the person i'm looking at.
dulu aku selalu ada aim untuk jadi orang yang macam mana.
tapi sekarang, aku da menyimpang jauh dari matlamat hidup aku.
benda² yang dulu aku sumpah aku takkan buat, aku da buat.
benda² yang dulu aku sumpah aku akan buat, habuk pun tak nampak.
aku da tak mampu bangga dengan diri aku.
in fact, aku rasa malu dengan diri aku.
aku rasa malu bila aku tak mampu jadi contoh yang baik pun untuk adik aku.
adik aku yang dulu haram tak reti berdikari tu da lagi pandai jaga diri skang.
sampai kadang² aku rasa aku tak layak nak bagi apa² nasihat dekat dia.
sape aku nak nasihat dia pasal jaga diri bila aku snirik liar sana sini?
sape aku nak nasihat dia jadi anak yang baek bila aku snirik macam syaiton?
sape aku nak nasihat dia untuk jaga pergaulan bila aku snirik? huh.
tapi aku gagahkan jugak walaupun tebal jek muka ni sebenarnya.
biarlah dia nak rasa aku hipokrit skalipun, tapi itu tugas aku sebagai kakak.
sebab jauh dalam hati, aku cuma tak nak dia end up jadi macam aku.
siyes, aku rasa malu bila adik beradik aku yang lain jauh better dari aku.
aku rasa malu bila aku tak mampu lagi jadi kebanggaan orang tua aku.
rasanya sejak da besar² ni, aku lagi banyak menyusahkan dari membantu.
tu salah satu sebab kenapa aku da makin renggang dengan orang tua aku.
aku segan nak rapatkan diri sebab prangai aku skang mengalahkan antu.
tuhan je tau betapa bersyukurnya aku bila tau diorang tetap sayangkan aku.
dan yang paling terok dan memalukan sekali,
aku rasa malu sangat² bila tiba masa nak mintak tolong ngan tuhan.
rasa hinanya aku di mata pencipta aku.

skarang aku rasa menyesal yang sangat²!!
 rasa marah dengan diri snirik yang sangat²!!
kalaulah dulu aku tak ikotkan sangat hati ni. hmm.
kenapala aku bodoh sangat pegi biar diri aku jadi trok macam ni.

sekarang bila aku pikir² balik,
aku dah tau kenapa tuhan duga aku tak henti² skarang ni.
pengajaran untuk aku sebab tak pikir masa depan.
pengajaran untuk aku sebab tak pikir panjang.
pengajaran untuk aku sebab tak pikir mak bapak.
pengajaran untuk aku sebab tak pikir tuhan.

da seminggu aku duk asyik rasa tak best macam ni.
rasa macam apa tau?

rasa macam loser.

dan nak dijadikan lagi best,
macam mana aku usaha untuk baiki life aku skalipun,
macam mana aku usaha supaya tak ulang kesilapan yang sama skalipun,
macam mana aku usaha untuk berubah jadi baek macam malaikat skalipun,
perasaan tak best ni tetap akan ada. sampai mati.


tapi kenapa baru sekarang nak rasa macam trok gile ni hah?
dulu rasa tak best ni ada jugak tapi takdela trok macam ni.
prasaan tu skang macam datang bertubi² tak nak berenti.
sebab aku da makin tua ke hah? hmm.

Saturday, March 26, 2011

Tekanan perasaan.

hardisc aku terkena virus dengan sangat trok.
semua file da jadi shortcut file dan tak boley dibukak.
dalam tu ada semua keje master, installer, lagu dan movie aku.
aku sangat rasa nk bunuh orang skang.
ada sesapa nk volunteer tak?

Friday, March 25, 2011

work! work! work!


and that is EXACTLY how i feel. T_T

credits to chibird.tumblr.com
u guys shud really try visit her page too.
she creates very cool+awesome doodles^^

Thursday, March 24, 2011

Monday, March 21, 2011

Will be away note.


will be extremely busy with work till end of this month.
so sorry that I might not be able to post any updates for some while.
p/s: ada gaya macam orang penting tak aku? XD

Sunday, March 20, 2011

Willpower


Tuhan jek tau betapa aku memerlukan menatang 'willpower' ni skang.
tapi lambat gila kot nak tunggu mende alah ni muncul.
kalo ada jual kat market kan senang. T_T

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

entry kali ini MUNGKIN agak panjang.
aku pesan awal² supaya bolehla bancuh milo panas dulu sebelum mula membaca.
entry kali ni adalah bertujuan menyahut cabaran blogger feymes iaitu Abg Ben
aku tau ni pun dari blog member aku sebab dia pun join gak. (chekidout!
sesiapa yang juga rasa nak join boley serbu SINI untuk tengok rules² dia.
sambil² korang pegi usha blog tuh, aku mula dulu la ye.

PERTAMA sekali haruslah tempek dulu banner dia kasik. nah! setel.


KEMUDIAN, marilah menjawab soalan² yang diberikan. ehem². Ok mula.

1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
PERNAH. Dulu aku suka seman (bukan nama sebenar) sebab peribadi rasanya. sebab majoriti kawan² aku tak rasa seman tu ensem. aku pun rasa kalo nak dibandingkan ngan Fahrin Ahmad, seman memang out! heh. bermakna sah aku suka bukan sebab rupa. (bro, lu kalo baca ni, jangan amik ati lak ye!) kang esok lusa tak memasal ada lak yang kena santau. erk. *takot!*


2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
OPKOZ!! mana boley tak utamakan fizikal! aku tanak yang gemok! tanak! sebab aku ni da cukup gemok. kang kalo aku dapat yang gemok gak, tanak macam sempit lak kalo nak jalan sama² kat pasar malam tu nanti?? pastu kalo beli jusmate5, dah kena kongsi dua orang lak. dah la mahal! XD


3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
MATA. lelaki/perempuan mana² pun aku rasa paling penting untuk tengok mata. sebab aku rasa semuanya bermula dengan mata. dari pandangan mata orang tu, kita boleh rasa tenang, yakin, cantik atau sebaliknya. Kalau pandangan mata seorang lelaki tu boleh buat aku rasa macam dunia ni aku yang punya, yup! that's my guy! =)


4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
TAK JUGAK. sebabbbb..setengah orang nih, sebelum kahwin dia ada rasa nak jaga shape, size pe segala sebab dia tahu dia single dan masih ada market. bila da kahwin, dia rasa dah tak perlu nak jaga semua tu sebab kononnya kalo perut kempis hidung mancung skali pun, "aku da kahwin, takdenya orang nak ngorat aku dah". ngahaha. betol tak? tapi memang ada yang jenis berisi tanda bahagia sebab hidup ada orang jaga, makan terurus, hati senang, makan pun jadi selera. Laen orang, laen ceritanya.


5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
SETUJU. sebab memang hakikatnya manusia ni tak pernah puas. bagi betis nak peha. bila tak hensem, duk hari² doa mintak jadi hensem supaya ada SORANG awek nak kat dia pun dia da puas ati. tapi bila da bagi hensem, nah kau tamak! perempuan lak, bila tak cantik, duk doa hari² mintak dapat sorang yang SAYANG seadanya pun dia da puas ati. bila da cantik, eh nak lebey lak? kasih sayang jek da tak cukup eh? KEBIASAANnya laaa..tak semua macam tu. aku tak pun? (cewah!! sejak bila aku cantik?? =p)


6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..
Lelaki idaman aku ialahhhhh..SEMAN! ahahaha..entah. kalo aku bagi nama kawan² aku, bukan korang kenal pun yang mana satu. kalo aku bagi nama artis, aku plak yang tak kenal mana satu. eh? maksud aku, aku bukan kenal pun personaliti diorang. takat tengok dalam sinetron tu bukan boleh kira. aku bagi contoh si seman tu jela ye. aku pilih dia sebab bila aku dengan dia, aku boleh jadi diri aku dan disukai/disayangi seadanya. dia lah kawan baek, dia lah musuh ketat, sayang tetap sayang. mungkin dia tak hensem, tapi aku pun takdela cantik sangat (wtf?) kira ok la tu. haha. amacam? tapi suke macam mana pun, jodoh tu di tangan tuhan..tsk3.


7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
TAPI SEKARANG AKU SINGLE! cane nak komen? ok sape² yang rasa nak kenalan, seperti biasa bolehlah tinggalkan no kontek di bawah untuk dihubungi lewat malam karang. *aummm* ngahaha. kalau ada yang sangkut, lepas tu baru boleh aku komen tentang fizikal pasangan aku SEKARANG. lalala~


8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
OH TIDAKKKK. aku gemok dan rupa sangat jauh berbeza ngan Lisa Surihani. noktah. sesiapa berani mengkeji lebey², aku sumpah ko jadi batu. tak kira!!!


9. Perlukah seseorang wanita/lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
PERLU. itu namanya tolak ansur. lagipun, kang esok lusa dia tengok ko pun dia jadi tak selera, bangla kat mapley tu pun dia boley rasa lagi ensem, ko gak yang gelabah kan? barula sebok nak telan jusmate5 la, jogging 80 round sehari la. keco la lu. *mengata diri snirik ke?* T_T


10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
Ada yang berkesan dan ada yang tak. Ubat tu cuma pemangkin. Kalo kita sendiri tak control makan ikot diet seimbang, ko telan la jusmate tu 5 peket sehari pun duk bulat cenggitu gak. Yang penting sendiri kena ada usaha nak jaga badan. (rasanya aku da boleh apply keje ngan pakar motivasi Dr.Fadzilah Kamsah da ni) eh, ke ada ubat yang betol² boleh kurus tanpa jaga makan hah? NAK!!! 


selesai la sudahhhhh.
kan aku da kate entry kali ni agak panjang.
jangan nak salahkan aku kalo ko tak bancuh milo panas dulu tadi!

Wednesday, March 16, 2011

Sepetang di Senggarang - Part 2






let's put a smileeeee on that face. =)

Beberapa petikan Twitter rakyat Jepun yang sangat menyentuh hati.

ホームで待ちくたびれていたら、ホームレスの人達が寒いから敷けって段ボールをくれた。いつも私達は横目で流してるのに。あたたかいです。
Card board boxes, Thank you!
It was cold and I was getting very weary waiting forever for the train to come. Some homeless people saw me, gave me some of their own cardboard boxes and saying “you’ll be warmer if you sit on these!” I have always walked by homeless people pretending I didn’t see them, and yet here they were offering me warmth. Such warm people.



日本人すごい!!こんな時にも山手線ホームできれいに整列してる …涙。有楽町駅を上から眺む。 
Japanese people don’t shove
I’m looking at Yurakucho station from above. I see people standing in line, not pushing or shoving to get onto the Yamanote Line (probably the busiest line in central Tokyo), even at a time like this!


日本って凄い。官僚も民間も、皆で助けようとしてる。トラックの運転手も有志で物資運んでるらしいし、東北の交通整備をヤクザさんがやってるという話も聞いた。最近、日本に対して誇りを持てないことが続いていたけれど、そんなことない。日本は凄い国だ。素直に感動してる。日本国の皆さん頑張ろう!
Japan is a wonderful nation!
Both the government and the people, everyone is helping one another today. There are truck drivers helping evacuees move. I even heard that the “yakuza” (gangsters, organized crime groups) are helping to direct traffic in the Tohoku region! There have been many recent developments that have made me lose my sense of pride in my country, but not anymore. Japan is an amazing place! I’m just simply touched. Go Japan!


スーパーで無事買物出来ましたヽ(´o`; でもお客さんのほとんどが他の人の事を考えて必要最低限しか買わない感じだったのが感動しました(涙)
At the supermarket
I just came back safely from the supermarket! Man, I was so touched at how everyone there was mindful of others, buying only as much as they needed and leaving the rest for the people behind them.


日本は強いです!大阪難波の献血施設は被災地の方の為に超満員の順番待ちでした。私欲の無い列を初めて見ました。感動しました。被災地の方々、全国でその辛さを受け止めます。諦めずに頑張って下さい!
Blood donations
Japan is strong! At Osaka I saw a LONG line of people waiting to give blood at the blood donation center. This is the first time I have seen such a queue of selfless people waiting patiently in line just to give. It was a moving sight! To everyone in the hard-hit areas, we your countrymen accept your suffering as our own and we share in your grief. Do not give up! Stay strong!


近所のスーパー・サミットに来てみたら、通常深夜1時まで営業なのに大きい看板が付いていなかった。早めに店を閉めたのかと思ったら、外の電気だけ消して節電しつつ営業していた。ちょっと感動
Saving electricity for the North
I went to my neighborhood supermarket and was initially surprised that their neon signs were off. They usually are open till 1AM. I then found out that they were open, but were saving electricity so that more power could be channeled to the hard-hit coastal areas. Wow!


昨日青葉台駅で帰宅困難者が溢れる中、車に乗ってる人が「○○方面の方どうぞ!」って行って車に乗せてた。「困った時はみんな一緒ですから!」って言ってた。超感動したの思い出した。
Same boat!
Last night, Aobadai station was jammed with stranded people unable to get home. But there were private cars with drivers shouting “If you’re going in the direction of ****, please hop on!” I was able to hitch a ride on one of them. When I thanked the driver, he replied “No worries! We’re all on the same boat. We have to stick together!”





Walaupun berlaku bencana. Mereka sudah bersedia. 
Tenang dan still boleh beratur.
Tiada laporan kecurian!

Ingat lagi peristiwa syiling berterabur di N.Sembilan ?
Atau yang lebih kejam, pemandu lori yang kemalangan dibiarkan
 dan orang ramai sibuk mengaut beras di tepi jalan!


Malaysia, bila boleh berubah?
Belajarlah dari bangsa yang tiada Tuhan ini.

****************************************************************************
full and original story, boleh klik SINI
aku cuma re-post untuk share info.
****************************************************************************

jauh dalam lubuk hati, 
aku rasa kalau bencana besar macam ni jadi kat malaysia,
orang malaysia juga akan bertindak tolong menolong macam ni, insyaAllah.
kita tak boleh judge orang kita hanya dari tindakan yang dah lepas.
i'm just saying that i still have faith in malaysian people. aku sayang negara aku.
aku percaya dalam jiwa setiap insan itu ada walau secebis rasa prihatin.
even orang kat jepun terkejut dengan sikap prihatin rakyatnya yang tetibe muncul,
tak mustahil rakyat negara kita juga akan bagi kejutan yang sama juga kan?
tapi berdoalah agar kita tidak perlu tunggu bencana dulu untuk lihat semua tu.
semoga kita semua mengambil iktibar dari kejadian yang menimpa jepun.
to people in japan,we malaysians are thinking of u and are very concerned for u.
stay strong guys!

Monday, March 14, 2011

Kite da tunangggggg..

hari ni aku ngan housemate dinner kat umah jek.
bukan pasal malas keluar atau nak berjimat,
tapi sebab aku da kebulur sesangat!!
tak dan dah nak p mandi bersiap segala bagai.
sedar² da chong cheng chong cheng masak kat dapur.
(masak bubur jek punnnnn..ngahaha..)
pastu hidang dalam satu mangkuk, share 3 orang.
mak aku kate makan share macam ni boley eratkan silaturrahim. =)
pastu apa lagi, sesekor lahap makan sambil riuh bersembang.
dari topik 'bundar dak kelas' sampai la ke topik 'dak kelas da tunang'.
rupanya budak nama belle dalam kelas aku tu da tunang.
senyap² jek dia rupanya ye. tau² da setahun da pun tunang.
katanya: "islam kan suruh pertunangan dirahsiakan, perkahwinan dihebahkan."
alhamdulillah. niat da baek, semoga dipanjangkan jodoh korang. apa² pun, tahniah ye.

seronok sangat duk sembang sambil makan, bubur dalam mangkuk da abis.
aku pun bangun bawak mangkuk ke dapur nak topup bubur dari periuk.
elok aku patah balik nak pegi duk kat port tadi, tetibe dayah bersuara:

"saya pun da tunang. nak tengok tunang saya, pegilah tengok kat google."

eh, syaitonnnnnnnnn!!!! *sambil gelak berdekah²*
naseb baek tak tertuang bubur panas bergelegak ni atas kepala jena.

p/s: cis, hampeh ko dayah. pasnih ko makan mangkuk asing!

Sunday, March 13, 2011

Saturday, March 12, 2011

Malam terakhir

perbualan malam ini, 
ialah yang terakhir yang melibatkan kau.
lepas daripada malam ini,
jangan siapa pun berani buka mulut,
jangan siapa pun berani amik tahu.
noktah.

Friday, March 11, 2011

Stress

I know that life was never meant to be easy.
but I had never thought it would be this hard.
patience has always been my biggest weakness.
makes me wanna hate my life even more.

----------------------------------------------------------------------

semalam decide untuk keluar bagi merelease sedikit tensen.
tapi terserempak pulak dengan benda paling pailang dalam dunia.
alih² aku balik dengan mood lebey dasyat dari sebelumnya.

------------------------------------------------------------------------

so can i just kill myself like RIGHT NOW??


p/s: pailang yang lama tak abis lagi, pailang yang baru plak da datang. wtf!


Thursday, March 10, 2011

Kalaulah hati boley dimakeup jadi flawless macam ni.


rasa teruja lepas tengok video clip ni.
sape nak tolong beli ni untuk aku?
kompem aku sayang gila ngan korang pastu.
'sayang sama banyak ngan bulu eeoww'.

credits to zackzukhairi.

kalo ajak kawin pun aku sudi lah! XD

p/s: pada yang berminat, boley search 'chadiyus naturactor' kat facebook. RM35 jek.

Wednesday, March 9, 2011

Monday, March 7, 2011

Shit, tersasul lak.

Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Jeles sikit jek pun.
shit. tersasul lak.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.
Aku tak jeles pun.

Shopping WISH list.

duit gaji da masuk.
so aku ada few things yang aku nak beli.

here goes the list..
(yang ni yang aku usha kat google)

makeup brush.

sport shoes.

flats

cincin fevret.

earrings.

dan juga

Jeans hitam.

6 barang jek tapi beratus gak bakal abis nih.
but then, since gaji aku masuk half jek,
so shopping list da jadi shopping WISH list. haha.
barang nak beli da terpaksa ditapis dan dipilih mengikut kepentingan.
maybe dapat beli a few from the few's jek dulu. *paria*.

out of 6,
semalam da beli 2 barang.
luckily aku jumpa yang aku betol² berkenan.

kasut sepasang.

dan juga earing sepasang.
(gambar takde)

mengikut baki kewangan aku sekarang,
rasanya cuma boley beli lagi satu barang jek kot.
so maybe aku akan beli kasut sukan jek dulu.
cincin tu boleh beli kalo aku berjaya jumpa yang affordable.
others will have to wait ye.
chow.

Friday, March 4, 2011

Selamat Datang ence shazwan & ence ruzaini

lu orang pun ada sini jugak rupa²nya.
chill la, guwa memang suka gila kot lu orang rajin singgah².
*tangan ke dada, mata ke atas* ngeheee.

dan sebagai ucapan Selamat Datang untuk lu orang,
guwa da siap sediakan hadiah khas lagi untuk lu orang.
(tengok! betapa sayangnya guwa ngan lu orang!)
nah, hadiah lu orang ada kat SINI

cukup! toksah duk imagine lebey²! tampaq satgi!
('topi' takdak. jadi guwa kasik 'gambaran' crime scene pun ok la noh?)

oklah,
welcome to my blog guys!!

p/s: seperti biasa, gambaq haruslah cilok straight dari google. kan emy? ngahaha. opps,peace!

Thursday, March 3, 2011

Fuckin Perfect

PINK


Made a wrong turn
Once or twice
Dug my way out
Blood and fire
Bad decisions
That’s alright
Welcome to my silly life
Mistreated, misplaced, misunderstood
Miss “no way it’s all good”
It didn’t slow me down
Mistaken
Always second guessing
Underestimated
Look, I’m still around…

Pretty, pretty please.Don’t you ever, ever feel.Like your less than.Fuckin’ perfect
Pretty, pretty please.If you ever, ever feel.Like your nothing.You’re fuckin’ perfect to me

You’re so mean
When you talk
About yourself
You are wrong
Change the voices
In your head
Make them like you
Instead
So complicated
Look how big you’ll make it
Filled with so much hatred
Such a tired game
It’s enough
I’ve done all I can think of
Chased down all my demons
See you do the same

Pretty, pretty please.Don’t you ever, ever feel.Like your less than.Fuckin’ perfect
Pretty, pretty please.If you ever, ever feel.Like your nothing.You’re fuckin’ perfect to me

The world stares while I swallow the fear
The only thing I should be drinking is an ice cold beer
So cool in lying and I tried tried
But we try too hard, it’s a waste of my time
Done looking for the critics, cuz they’re everywhere
They don’t like my genes, they don’t get my hair
Stringe ourselves and we do it all the time
Why do we do that?
Why do I do that?
Why do I do that?

Ooh, pretty pretty pretty,
Pretty pretty please don’t you ever ever feel.Like you’re less then.Fuckin’ perfect
Pretty pretty please if you ever ever feel.Like you’re nothing.You’re fuckin’ perfect to me
You’re perfect
You’re perfect

Pretty, pretty please don’t you ever ever feel like you’re less then, fucking perfect
Pretty, pretty please if you ever ever feel like you’re nothing you’re fucking perfect to me


Wednesday, March 2, 2011

Terjah ruang kerja.

paling semaklah meja aku.

ni belum tengok yang berselirat dalam kepala otak aku nih lagi.
nak tengok ke? ada bran??

Jangan maen² time aku siyes.

aku tengah serabot sangat² skang nih.
ye, memang aku jiwa asyik nak emosi+sensitip gile skang!
ko tak kena macam aku kena, ko tak tau apa rasanya.
so kalo ko rasa 'jiwa kacau' aku ni lawak sekalipun, 
pegi gelak jauh² sikit dari aku.

aku sayang ngan korang.
jadi jangan sampai TERkena maki ngan aku. 
sebab memang korang tak jumpa aku lagi dah lepas tu.

Tuesday, March 1, 2011

Kena overtime la ni?

(sila klik untuk tumbesaran image)

Penyelaras program ;
"semua pelajar adalah dikehendaki menghantar laporan kemajuan anda selewat²nya pada tarikh 31/3/2011 untuk dinilai dan diberi markah oleh panel."

hah, sudah. 
panggilan maut suda sampai. 
simulation langsung tak nampak rupa lagi nih. 
skang da tinggal ngam² sebulan. 
samada aku kerja keras all out, 
atau aku yang OUT! 

janganla ko berani main² sebulan ni. 

NOT WORTH THE RISK.