Sunday, April 10, 2011

Gunung Panti

KRU:
Dayah
Belle
Aku
Zyro
Khai
Jambu
Emi
Paan
Zaidi
Daia
Abg Bad

TENTATIF:
8.00am: Bersiap
9.00am: Sarapan kat 25 jam Bandar Universiti
10.00am: Bertolak
12.30pm: Tiba di kawasan kaki gunung
1.10pm: Baru nak mula mendaki. pfft.

awal² lagi timing da lari sebab bertolak lewat sebenarnya.
patut bertolak pukul 9, tapi group zyro penat sebab baru gak sampai.
pastu lak, kalo nak ikotkan kul 12.30 tu da ley start mendaki,
tapi 'produa 2' ley gerak pegi isi minyak lak. aiseyh. tadi lupa nak isi!
tengok minyak da lama blink, tak sempat nak pikir panjang, laju jek.
patut otw balik kang jek isi sebab alang² nak masuk bandar gak nanti.
da half way baru jambu kol kata nak masuk bandar gak otw balik. cit.
kereta sape lagi kan, kereta team aku ar. huhu. my bad. sori².
pastu lepas sampai kat checkpoint 1, timbul lagi masalah. urghh.
ktorang tersalah pilih route dan tembus ke kebun orang kampung. =.="
kesannya da bazir masa lebey kurang dalam sejam sebab patah balik.
kru nyaris putus asa dan berniat nak stop mendaki sampai ke puncak.
tapi akhirnya sepakat perjalanan diteruskan start balik dari checkpoint 1.
pewitt!! cayalah!

4.15pm: Semua ahli tiba di puncak
4.45pm: Mula turun
6.20pm: Tiba di kaki gunung

plan asalnya lepas panjat gunung nak mandi air terjun kota tinggi,
tapi sebab masa da lewat dan tempat bukak cuma sampai pukul 7,
jadi ktorang cuma bersihkan diri kat sungai yang airnya paras lutut. =.="

even plan tak berjalan selancar yang diharapkan,
aku tetap puas hati sebab dapat kumpul balik 'kita²' macam ni.
dahla memang tinggal berapa kerat jek yang still ada sama²,
aku ingat last event kite kumpul sama² hiking camni ialah tahun lepas kot!
sadis. T_T

so nah! buat tambah koleksi kenangan bersama 'kita²'.

produa 1


produa 2

produa 3

backstreet boys

bantut 1

bantut 2

kaki gunung panti

scene 1

scene 2

scene 3

checkpoint 1

sesat ke kebun orang. patah balikkkkk.

break 1 - otw naek

break 2 - otw naek


wall climbing superb!

view 1

view 2

puncak (boyzone)

puncak (spice girls)

semua kru take 1

semua kru take 2

ok jom turun

jap². last gambar!

ok² kali ni betol last!

turun 'wall'

last break before sampai (kristal)

last break before sampai (err..elite?)


"mandi manda" - cit!

sesi kutip balik semua lemak yang dah hilang. XD

thanks pada semua yang sudi luangkan masa bersama. tsk3.
semoga akan ada lagi 'sebuah kisah klasik - kenangan bersama' lepas ni.

p/s: sori guys, timing banyak lari.
sampai nak mandi air terjun pun da tak sempat. sowie yeww. heh.
emi, sempat tak tengok bola? ko balik pun kena rushing. sori².

1 comment:

  1. Kena ada guider ke? N kena ada permit atau main masuk cm uh je?

    ReplyDelete