Tuesday, April 5, 2011

Tahniah la bapok Kedah.


pertandingan ratu cantik untuk bapok? 
wah! rasa malu dah diganti dengan rasa bangga! 
yang laen² nih, usah kata nak melarang/mengkeji, siap sapot habis²an lak. 
siap taja, siap sama meriahkan suasana. haram jadah.
apa ko ingat ni AMERIKA ke? MALAYSIA kot!!
malaysia ni negara islam tau! perlu ke nak diingatkan hah setan?!!
kalo ye pun nak pakai konsep 1 malaysia, biar beragaklah jugak.

kalo 1 hari nanti malaysia dilanda musibah macam kat jepun,
tak payah la nak buat² tanya kenapa. sendiri mau ingatlah. 
hidup mengalahkan bangsa takde tuhan. bodoh.

by the way,
tahniah la kepada bapok dari kedah sebab menang johan.
dan juga tahniah pada rakyat kedah yang BANGGA sebab kedah menang.
seriously korang la manusia paling bangangcrap gile.

paling aku tak puas hati,
bapok kedah tu siap mention 'terima kasih suami tercinta'. pejadah??
bapok tu da terang² mention yang dia kawin ngan kaum sejenis.
which is salah BESAR disisi ugama. pastu semua orang rilek jek??
ke aku sorang jek yang dengar pengakuan berani mati dia tuh?
semua yang hadir tu orang² pekaklagiterencat ke apa?? bullshit.

aku mampu jek paham yang korang pun tak mintak jadi bapok,
tapi one thing you have to know.
black will always be black,
and white will always be white.
there is no such thing as "black is the new white".
belajarlah terima hakikat.
sekurang²nya janganlah buat event menghina agama besar²an macam ni.
biar ada sikit rasa malu tu. jangan selfish rosakkan agama dan bangsa sendiri.
orang kata kalo nak buat 'jahat' biar snirik², tak payah hasut orang lain sama.
ini siap buat facebook fan page lah, kelab bapok lah, pastu suggest 1 malaysia.
pemimpin² negara ni pun sama. apa guna adanya korang kalo jadi macam ni?
apa yang korang buat ni yang buat orang jadi benci. terpaksa benci.

Rasulullah saw bersabda:
"Barangsiapa diantara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia merubah/mencegah dengan tangannya (kekuasaan). Jika ia tidak mampu, maka dengan lidahnya (secara lisan), dan jika juga tidak mampu, maka dengan hatinya (perasaan tidak senang dan tidak setuju). 
dan itu adalah selemah-lemah Iman".

6 comments:

  1. hye dear...
    i dh follow ur blog..
    i still new lg, hopefully u dpt follow my blog too... http://storyofyoungladies.blogspot.com/

    still bru lg.. hope dpt tunjuk ajar u.. thank

    ReplyDelete
  2. hi fara, thanx follow blog sy..nnt sy follow blog awk jugak..=)

    ReplyDelete
  3. cerita ni dah basi la..kau bajet ramai org akan follow kau ke ape..

    ReplyDelete
  4. lorh..wahai anon..kenapa ko emo semacam?? terasa ke? =)

    ReplyDelete
  5. basi xbasi pedulik ape kn..rase nye ni entri sndrik...sukahati laaa...xsuke xyah bace...muahahahaha..tbe2 nk nyampok jugak..tumpang laluuu.. ;)

    ReplyDelete
  6. muahaha..mekasey kerana memahami ye cik hidaiz..basi la kot untuk dia yg jenis uptodate ni..tapi kalo tau da lama, sampai la benda da jadi basi pun still tak buat apa2, x guna gak..aku yg baru tau ni cuma nk share 'suara' membanteras benda ni dari teros2 berleluasa je..even da basi, ramai gle lagi kot yg xtau..xknla la nk tunggu depa buat event untuk tahun 2011 lak baru blh suarakan sbb benda blm basi..apa la ko ni anon..

    ReplyDelete